دادههای پیمایشی اخیر نشان میدهند که در مقایسه با مدت کوتاهی پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، جوانان آمریکایی دیدگاه خود را نسبت به اسرائیل تغییر اساسی دادهاند. اگر پیروزی شگفتآور دونالد ترامپ در انتخابات نبود، نگاه جوانان آمریکایی به این سرعت تغییر نمیکرد؛ زیرا دانشجویان را در بیان حمایتشان از اسرائیل بدون ترس از طردشدن توسط جامعه جسورتر کرده است.
در آغاز عملیات ۷ اکتبر و تنها چند روز بعد از حمله به اسرائیل توسط حماس، دادههای پیمایشی از نظرسنجی هریس-هاروارد نشان میدادند که جوانان در مقایسه با نسلهای پیشین، کمتر از اسرائیل حمایت میکنند. در حالی که جامعه آمریکا به طور گستردهای (۸۴٪ به ۱۶٪) از اسرائیل در مقابل حماس حمایت میکرد، پس از ۷ اکتبر، تنها نیمی از افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال حامی اسرائیل بودند. در همین حال، ۹۵٪ از آمریکاییهای بالای ۶۵ سال طرفدار اسرائیل بودند.
یک سال بعد، در اکتبر ۲۰۲۴، دیدگاه جوانان آمریکایی باز هم تغییری نکرد. دادههای نظرسنجی در دو هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که ۸۱٪ آمریکاییها حامی اسرائیل و تنها ۱۹٪ آنها حامی حماس هستند. نسلهای بزرگتر با فاصله بسیار زیادی از جوانان، حامی اسرائیل بودند. در هر صورت، چهار ماه پیش، تنها ۵۷٪ از آمریکاییهای ۱۸ تا ۲۴ ساله از اسرائیل حمایت میکردند که درصدی پایینتر از ۲۵ تا ۳۴ سالهها (با ۶۵٪ طرفداری از اسرائیل) بود. مسنترین قشر جامعه، یعنی ۶۵ سالهها به بالا مجدداً قویترین حامیان اسرائیل (۹۴ درصد) بودند. این آمار بحثهایی را در مورد مسئله شکاف نسلی مطرح کرد که طبق آن جوانان آمریکایی دیدگاه مثبتتری نسبت به فلسطینیان در مقایسه با مردم اسرائیل دارند.
با این وجود، دادههای پیمایشی که ژانویه امسال از هاروارد-هریس منتشر شد این شکاف نسلی را رد کرد. در واقع به نظر میرسد جوانان آمریکایی به طور اساسی نگاه خود را نسبت به اسرائیل تغییر دادهاند. این تغییر بسیار پرسشبرانگیز است. آخرین دادهها نشان میدهد که نه تنها جامعه به جای حماس، بیشتر از اسرائیل حمایت میکند (۷۹٪ برای اسرائیل در مقابل ۲۱٪ برای حماس)؛ بلکه همچنین ۷۹٪ جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله حامی اسرائیل هستند. این سطح از تغییر حتی بیش از حمایت ۲۵ تا ۳۴ سالههاست که ۶۸٪ از آنها از اسرائیل طرفداری میکنند. البته همچنان پایینتر از حمایت بیش از ۹۰ درصدی افراد بالای ۶۵ سال از اسرائیل است.
دادههای جدید نشاندهنده این است که جامعه فرهنگ طرد [یا همان cancel culture، فرهنگ طرد به معنای منزویکردن و حمله رسانهای-اجتماعی به دیدگاههایی است که علیه گروه دینی، قومی، جنسی بیان میشود] و گروههای فکری و اجباری خطرناک را رد کرده است. افکار عمومی به ندرت دچار تغییرات ناگهانی میشود. به عنوان یک استاد دانشگاه، من با بسیاری از دانشجویان مواجه بودهام که به هیج وجه ترقیخواه محسوب نمیشوند؛ اما در فضای عمومی خود را چپ میانهرو نشان میدهند. تقریباً تمامی آنها به طور خصوصی به من گفتهاند که خودشان و دوستانشان ترقیخواه افراطی نیستند و از اسرائیل حمایت میکنند. اما آنها بیمناک هستند که توسط جامعه طرد شوند.
تغییر در دادههای اخیر به این دلیل است که پیروزی دونالد ترامپ نشانۀ چرخش از فرهنگ سکوت بود و آشکار کرد که دانشجویان در حلقههای دانشگاهی خود نماینده ارزشها و دیدگاههای جامعه نیستند. به عنوان مثال، پیروزی ترامپ نشان داد که حمایت از تنوع، برابری و شمولیت [در میان به اصطلاح گرایشهای جنسی] به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است. فرمان اجرایی او برای پایاندادن به برنامه برابری جنسی در استخدامهای فدرال و جایگزینی شایستگی با آن، مهر تأییدی بر این نکته است.
یک مشاور دانشگاهی در نیویورک تایمز این بحث را مطرح کرد که دانشجویان اکنون معتقدند که «... این چیزی است که به آن باور دارم و میخواهم در مورد آن صحبت کنم. اگر مسئول پذیرش کاملاً با من مخالف است و من را رد میکند، مشکلی نیست؛ زیرا من چنین کسی هستم...» اکنون دانشجویان احساس میکنند که برای صحبت کردن و زیرسوال بردن آزاد و صادقانه راحتتر هستند. این رفتاری است که ماهیت آموزش عالی را میسازد.
گمان نمیکنم که وضعیت جدید حمایت از اسرائیل در میان جوانان تغییر واقعی در دیدگاهها نسبت به اسرائیل باشد. جواب معتبرتر این است که با پیروزی دونالد ترامپ، جوانان سرانجام باورهای حقیقی خود را بروز و ظهور میدهند. ایدهآلها و ارزشهای کاخ سفید در حال آزادکردن جوانان آمریکایی از هنجارهای تقلید، سانسور و فرهنگ طرد است. در نهایت، گوناگونی نظرگاهها مجددا پیروز شده است.
نویسنده: ساموئل جی.آبرامز
منبع: امریکن انترپرایز
0 دیدگاه