news
تهران ریویو

وزیر خارجۀ ایران می‌داند چگونه به زبان ترامپ سخن بگوید!

عراقچی با درک عمیق از سبک ارتباطی دونالد ترامپ و بهره‌گیری از زبان و روایت‌های مورد علاقه او، تلاش کرده است تا از طریق پیام‌رسانی هدفمند و محتاطانه، ایران را در مذاکرات به‌گونه‌ای معرفی کند که هم از قدرت خود دفاع کند و هم با پرهیز از تقابل مستقیم، مسیر رسیدن به توافقی مطلوب برای تهران را هموار سازد.

news
تهران ریویو

بازنگری در مفهوم «محور شیعی»

ایران از زمان اشغال عراق و به‌ویژه پس از تحولات ۲۰۱۱، تلاش کرده با هدایت شبکه‌ای غیرمتمرکز از گروه‌های همسو در منطقه، محور مقاومتی علیه نفوذ آمریکا، اسرائیل و متحدان‌شان شکل دهد، اما تحولات اخیر نشان می‌دهد این محور در حال گذار به یک شبکه پراکنده و منعطف با پیوندهای ایدئولوژیک است که دیگر تابع چارچوب سلسله‌مراتبی پیشین نیست.

news
تهران ریویو

کنسرسیوم هسته‌ای ایران، آمریکا و کشورهای عربی چقدر محتمل است؟

ایران با الهام از الگوی جامعه زغال‌سنگ و فولاد اروپا، پیشنهاد تشکیل کنسرسیومی مشترک با آمریکا، عربستان و امارات برای غنی‌سازی اورانیوم را مطرح کرده است که هدف آن تسهیل راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای، کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی و تأمین منافع متقابل طرفین، از جمله بهره‌برداری سیاسی برای ایالات متحده است.

news
تهران ریویو

جاه‌طلبی‌های ناتو در منطقه هند و اقیانوس آرام

ائتلاف‌بندی چین، کره‌شمالی و روسیه، اعضای سازمان ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) را به این نتیجه رسانده است که امنیت هند_اقیانوسیه و اروپا را نمی‌توان از یکدیگر جدا کرد.

news
تهران ریویو

چرا ایران نمی‌خواهد سریعا به توافق برسد؟

در حالی که رئیس‌جمهور ترامپ به دنبال دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران است، باید به این نکته توجه داشت که انگیزه اصلی تهران برای شرکت در مذاکرات، ترس از واشنگتن نیست بلکه احساس فرصت است.

news
تهران ریویو

آیا شاهد اشاعه بیشتر تسلیحات هسته‌ای در جهان خواهیم بود؟

دولت ترامپ با تضعیف اتحادهای ایالات‌متحده باعث تضعیف بازدارندگی گسترده آمریکا شده است و کشورهای بیشتری را به این فکر انداخته است که باید سلاح‌های هسته‌ای خود را داشته باشند یا خیر. اما این ایده که گسترش بیشتر تسلیحات هسته‌ای می‌تواند باعث ثبات شود بر فرضیات نادرستی استوار است.

news
تهران ریویو

هنوز توافق هسته‌ای بین آمریکا و ایران منتفی نیست!

نه تنها صلح، بلکه وقوع آتش‌بس میان روسیه و اوکراین نیز سناریوی بعیدی به نظر می‌رسد. اسرائیل و حماس نیز آتش‌بس بلندمدت در غزه را اولویت خود نمی‌بینند. تنها نقطه روشن در صفحه شطرنج دیپلماسی جهانی می‌تواند روابط میان ایران و آمریکا باشد.

news
تهران ریویو

مروری بر سیاست‌های هفت سال گذشته چین در راه ابریشم قطبی

چین، منطقه‌ قطب شمال را نه به‌عنوان یک اولویت راهبردی، بلکه به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌بیند و در حال تقویت ظرفیت‌های خود برای فعالیت در این منطقه‌ است. ایالات متحده بیش از هر زمان دیگری به همکاری با متحدان قطبی خود نیاز دارد تا بتواند محیط پهناور و در حال تغییر قطب شمال را به‌دقت پایش و در برابر فعالیت‌های نگران‌کننده چین ایستادگی کند.

news
تهران ریویو

ایران گوشه رینگ است، نباید به توافق هسته‌ای اکتفاء کرد!

ده سال پس از توافق هسته‌ای، موازنه قدرت تغییرات اساسی کرده است. ائتلافی که چالش‌ها و فرصت‌های توافق ۲۰۱۵ را ایجاد کرد دیگر وجود ندارد. اروپا با تهران در ارتباط است؛ تحریم‌های هسته‌ای چندجانبه‌ای که تهران را پای میز مذاکره آورد از میان رفته‌اند و بر نخواهند گشت و روابط تهران با مسکو و پکن به واسطه موضوع اوکراین و جنگ تجاری تغییر شکل داده است.

news
تهران ریویو

آنچه باید درباره مذاکرات آمریکا با ایران بر سر برنامه هسته‌ای آن بدانیم!

مذاکرات عمان مشخص می‌کند که آیا آمریکا و ایران می‌توانند به سمت مذاکرات جامعی برای محدود ساختن برنامه هسته‌ای ایران گام بردارند یا خیر؟

news
تهران ریویو

توافق با ایران: کل راهبرد خاورمیانه‌ای ترامپ

سرکوب حوثی‌ها ممکن است به راحتی امکان‌پذیر نباشد و همچنین ممکن است ایران از ادامه مذاکرات هسته‌ای عقب‌نشینی کند. تلاش‌ها برای ایجاد ثبات در لبنان و سوریه نیز ممکن است با شکست روبرو شود. همچنین درگیری در غزه می‌تواند به یک باتلاق طولانی‌مدت برای اسرائیل تبدیل شود و همکاری‌های منطقه‌ای ایالات متحده را مختل کند.

news
تهران ریویو

متحدین آسیایی آمریکا نگران هستند ترامپ آن‌ها را کنار بگذارد

در حالی که آمریکا اوکراین را رها کرده و به متحدان اروپایی بی‌توجه می‌کند، متحدان آسیایی آمریکا از خود می‌پرسند که آیا روابط آن‌ها با این کشور دگرگون یا به حاشیه رانده می‌شود یا خیر. نگاه آنها از نگرانی تا هشیار بودن متغیر است.

news
تهران ریویو

ضربه نظامی به ایران چه معنایی برای خاورمیانه دارد؟

یک ضربه نظامی از سوی آمریکا یا اسرائیل به ایران می‌تواند پیامدهای عمیقی بر امور داخلی این کشور، راهبرد کشورهای خلیج فارس متحد با آمریکا و همچنین پویایی‌های بزرگ‌تر منطقه‌ای داشته باشد.