اعمال تعرفههای «متقابل» دولت ایالات متحده بر واردات از هند میتواند تأثیرات منفی شدیدی بر صادرات کلیدی هند، از جمله مواد شیمیایی، فلزات، قطعات خودرو و داروها داشته باشد.
اعمال تعرفههای «متقابل» دولت ایالات متحده بر واردات از هند میتواند تأثیرات منفی شدیدی بر صادرات کلیدی هند، از جمله مواد شیمیایی، فلزات، قطعات خودرو و داروها داشته باشد و ممکن است منجر به از دست رفتن مشاغل و تضعیف ثبات مالی در این کشور شود.
در دهلی نو، جنگ تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در هفتههای اخیر به یکی از موضوعات داغ خبری تبدیل شده است. تأثیر اقتصادی این تصمیم بر هند که مازاد تجاری با ایالات متحده دارد، میتواند چشمگیر باشد. هند در سال ۲۰۲۴ کالاهایی به ارزش نزدیک به ۷۴ میلیارد دلار به ایالات متحده صادر کرده است و برآوردها نشان میدهد که تعرفههای جدید ترامپ میتواند سالانه تا ۷ میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته باشد.
اما پیامدهای این اقدام بسیار فراتر از این ارقام است. یک تحلیل نشان میدهد که هند در حال حاضر عملاً تعرفهای معادل ۹.۵ درصد بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است، در حالی که عوارض آمریکا بر واردات از هند تنها ۳ درصد بود. با اعمال متقابل تعرفه، بسیاری از صادرکنندگان هندی که اکنون از مزایای هزینهای برخوردارند، با چالش جدی مواجه خواهند شد. محصولات هندی کمتر رقابتی خواهند شد و این موضوع میتواند منجر به کاهش درآمدهای صادراتی و از دست رفتن مشاغل، بهویژه در صنایع کاربر شود.
تعرفههای متقابل میتواند دسترسی هند به بازار ایالات متحده را بهطور قابل توجهی محدود کند. برای مثال تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر قطعات خودرو بدون شک به هند، به عنوان یک تولیدکننده بزرگ، آسیب خواهد زد. با این حال، صادرکنندگان هندی نسبت به همتایان خود در مکزیک و چین آسیبپذیرتر نیستند. با اعمال تعرفههای آمریکا بر تمامی کشورها، هزینهها برای همه افزایش خواهد یافت.
خطر بزرگتر برای هند، تأثیر طولانیمدت بالقوه بر صنعت خودروسازی ایالات متحده است که به شدت به قطعات وارداتی وابسته است. اگر تعرفههای ترامپ منجر به احیای تولید داخلی و کاهش شدید واردات شود، تأمینکنندگان هندی ناگزیر آسیب خواهند دید. با پیشبینی کاهش صادرات و تأثیر آن بر رشد تولید ناخالص داخلی هند، دولت مودی تلاش ناموفقی نمود تا با ارائه امتیازات پیشگیرانهای همچون کاهش تعرفه بر برخی محصولات آمریکایی دولت ترامپ را آرام کند.
دولت مودی به سرعت سعی کرده این تصور را که در برابر فشار ایالات متحده تسلیم شده است، کماهمیت جلوه دهد. اما اظهارات ترامپ ناگزیر موجب بررسی عمیقتری در میان سیاستگذاران هندی خواهد شد. هند مدتهاست که از تعرفهها برای حمایت از صنایع داخلی خود، بهویژه کشاورزی، خودرو و الکترونیک استفاده میکند. کاهش تعرفهها ممکن است این صنایع را در معرض رقابت شدید واردات قرار دهد و مشاغل محلی را تهدید کند.
از طرف دیگر ترجیح عمیق هند بر استفاده از سیاستهای حمایتی، که ریشه در تاریخ استعماری آن دارد، به آسانی کنار گذاشته نخواهد شد. همچنین با توجه به اینکه تعرفهها منبع مهمی از درآمد دولت هستند، کاهش ناگهانی آنها میتواند ثبات مالی را مختل کند؛ به ویژه زمانی که هند باید اولویتهای اقتصادی خود مانند سرمایهگذاری در زیرساختها و تأمین مالی برنامههای رفاهی ضروری را در نظر بگیرد.
در ماههای آینده، هند گزینهای جز بررسی کاهش تعرفههای استراتژیک در بخشهای منتخب نخواهد داشت و باید در عین حال درباره مزایای تجاری گستردهتر و دسترسی بهتر به بازار ایالات متحده مذاکره کند. به طور قطع، حفظ حاکمیت اقتصادی هند و در عین حال ارائه امتیازات معنادار برای حفظ روابط تجاری قوی با ایالات متحده نیازمند هنر توازنسازی خواهد بود.
منبع: پروجکت سیندیکیت
نویسنده: شاشی ثارور
0 دیدگاه